Fysio- en manueeltherapeut Sjoerd Dolsma (31) werkt bij Fit Krommenie, één van de eerste praktijken die de apps Huiswerkoefeningen.nl en MijnZorgApp actief zijn gaan gebruiken. Sjoerd werkt zelf inmiddels al vier jaar met de apps. Sjoerd – “Het blended werken zit al helemaal in mijn systeem.” Hij deelde zijn verhaal eerder tijdens een webinar op 31 maart 2021, maar in dit interview nogmaals zijn enthousiaste verhaal.


Hoe past Fit Krommenie e-health toe?

“Ik ben door Jelle Jouwsma van Health Train (het bedrijf achter MijnZorgApp) benaderd om als praktijkdeskundige te vertellen hoe wij e-health toepassen in de praktijk. Tijdens het webinar op 31 maart 2021 heb ik verteld hoe wij binnen FIT Krommenie het één en ander hebben geïmplementeerd, welke systemen en processen daarvoor nodig waren, hoe wij dat in ons handelen hebben verweven en wat voor communicatie daarvoor nodig is. We hebben e-health toepassingen al helemaal geïntegreerd in onze behandelingen, het is als het ware het verlengstuk van de behandeling geworden.”

 

Op welke manier past Fit Krommenie e-health toe?

“Voordat we gingen werken met MijnZorgApp, hebben we goed stil gestaan bij de vraag hoe we het wilden toepassen in onze behandelingen. Daar heb je al therapeut aanpassend vermogen voor nodig. e-Health moet goed verweven worden in de zorg die je toepast. Bij FIT Krommenie zijn wij van mening dat het een onderdeel moet worden van je behandelstrategie. We spreken dan over blended zorg. Omdat wij nu redelijk lang werken met e-health toepassingen, zit het nu helemaal in ons systeem verweven. Binnen elk specialisme hebben we iemand die verantwoordelijk is voor het bijhouden en up-to-date houden van de zorgprotocollen, deze zetten wij vervolgens weer in MijnZorgApp, zodat alle collega’s er gebruik van kunnen maken. Na elke behandeling wordt er een update gedaan op de oefeningen of ze worden nog een keer gecontroleerd. In de app kunnen de oefeningen eventueel worden aangepast als daar evidentie voor is. En dat is een manier van werken waarin je je zelf wel moet trainen.”

Benieuwd naar het volledige artikel?

Lees de rest dan hier.