ehealth fysiopromo, fysiopromo interview, fysiopromo wibo, wibo ehealth, wibo e-health, interview e-health, zorgtoepassing ehealth, zorgtoepassing e-health, e-health fysiopromo, e-health interview

Al jaren maakt Wibo Langeveld zich hard om de toekomst van fysiotherapie veilig te stellen. “Kijkend naar de toekomst dan zijn twee pijlers heel belangrijk: kwaliteit van de zorg vanuit patiëntperspectief en kostenbeheersing. Deze twee pijlers moeten samen komen. E-health speelt hier een hele belangrijke rol in.”

 

Adoptie van e-health

De adoptie van e-health heeft het afgelopen jaar in sneltreinvaart terrein gewonnen. Dit kan Wibo Langeveld, ex-fysiotherapeut en mede-eigenaar van HealthTrain, beamen. HealthTrain is de overkoepelende organisatie van bekende apps in de fysiotherapie, zoals: MijnZorgApp, AfsprakenApp en Join2Move. “Corona heeft veel praktijkeigenaren en therapeuten met een andere bril laten kijken naar hun dienstverlening.”

 

Door lockdown enorme toename in gebruik zorgapps

“Toen in maart vorig jaar de eerste lockdown haar intrede deed, bleven patiënten uit angst weg en ook therapeuten wisten zich geen raad! Therapeuten wilden nog steeds goede zorg kunnen leveren, maar de gezondheid van hun patiënten en zichzelf niet op het spel zetten. Op dat moment is er hard gezocht naar alternatieve manieren om toch in contact te blijven met patiënten. Hierdoor zagen wij in een maand tijd een enorme toename in het gebruik van onze zorgapps.”

 

“Hoe kunnen wij de zorg beter maken?”

Het idee om een zorgapp te ontwikkelen, heeft zich gevormd op een verjaardagsfeestje, waarbij Wibo samen met zakenpartner Ron Haanschoten en een gezamenlijke vriend Ted Doomen, zaten te filosoferen over de vraag: ‘Hoe kunnen wij de zorg beter maken en tegelijk de toekomst voor fysiotherapie veilig stellen binnen het veranderende zorgstelsel?’ Ted was toendertijd een internetstrateeg bij een groot reclamebureau en verwonderde zich erover dat er nog zo weinig digitalisering plaatsvond binnen de fysiotherapie. “Op een bierviltje hebben wij vervolgens de eerste schetsen gemaakt hoe wij hier verandering in kunnen aanbrengen”, geeft Wibo aan. “De timing was perfect. Ted wilde stoppen en voor zichzelf beginnen. Ron en ik waren inmiddels al gewend aan het ondernemen in de zorg. Dit heeft geleid tot de oprichting van Appsotheek (wat in een later stadium weer heeft geleid tot de oprichting van HealthTrain).”

 

Meer lezen? Lees dan het complete interview met Wibo in het FYSIOPROMO magazine!ehealth fysiopromo, fysiopromo interview, fysiopromo wibo, wibo ehealth, wibo e-health, interview e-health, zorgtoepassing ehealth, zorgtoepassing e-health, e-health fysiopromo, e-health interview