Over HWO

Voor elke aandoening de juiste huiswerkoefening(en)!

Wat is huiswerkoefeningen.nl?

Huiswerkoefeningen.nl (HWO) heeft als doel om de cliënt, waar en wanneer de cliënt dat wil, met haar herstel bezig te laten zijn. Het herstel vindt niet alleen plaats in de oefenzaal, maar ook daarbuiten. Met ons uitgebreide aanbod van oefeningen in videovorm (15.000 oefeningen waarvan 5.500 in het Nederlands) kunnen uitgebreide, gevarieerde oefenschema’s worden opgesteld en mee worden gegeven aan de cliënt.

Huiswerkoefeningen vormen een belangrijk onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling en dragen voor een groot deel bij aan het herstel van de cliënt. Via HWO kunnen de oefeningen online in videovorm aan de cliënt worden meegegeven, ter versterking van de reguliere behandeling. Een oplossing die de zelfredzaamheid van de cliënt stimuleert en tegelijkertijd extra service biedt.

Met HWO stel je als fysiotherapeut gemakkelijk en snel een oefenprogramma samen. Dit koppel je aan het online profiel van jouw cliënt. Zo heeft hij/zij alle oefeningen altijd en overal bij de hand en weet hij/zij precies wat belangrijk is bij de uitvoering. Op de printbare versie wordt de uitvoering van de oefening stap voor stap uitgelegd. Alle huiswerkoefeningen kun je ook terugvinden in MijnZorgApp, waardoor de oefeningen nog toegankelijker zijn voor jouw cliënten, middels een gebruiksvriendelijke mobiele app.

Huiswerkoefeningen.nl maakt gebruik van de software van Physiotec.

Waarom huiswerkoefeningen.nl?

 • Online platform is altijd bereikbaar, beveiligd en toegankelijk

 • Meer dan 15.000 oefeningen beschikbaar in zowel video als foto met tekstuele uitleg

 • Therapeut kan zelf een oefenprogramma per aandoening/cliënt samenstellen

 • De therapeut kan de klacht invoeren en krijgt dan al een keuze aan oefeningen te zien

 • De therapeut kan een oefenprogramma ook opslaan als protocol en deze ook gelijk beschikbaar maken voor collega's

 • Oefeningen zijn te bekijken via het online platform, MijnZorgApp, print & e-mail

 • Directe toegang tot huiswerkoefeningen.nl vanuit elk EPD en MijnZorgApp

 • Gemakkelijke zoekfuncties

 • Huiswerkoefeningen in verschillende talen beschikbaar (Nederlands, Engels en Spaans)

Physiotec

Al meer dan 20 jaar ontwikkelt Physiotec uitgebreide en intuïtieve huiswerkoefeningen programma’s en software in samenwerking met fysiotherapeuten. Physiotec is in 1993 in Canada opgericht door een fysiotherapeut die het revalidatieproces van haar cliënten wilde verbeteren met beelden die de voorgeschreven huiswerkoefeningen beter zouden illustreren. Inmiddels hebben zij wereldwijd 40.000 gebruikers.

Liever zelf bepalen of het werkt?

Klik hier om vandaag nog een (proef)licentie aan te vragen.

Maak kennis met HWO

Dit is ons geweldige team!

 • hwo utrecht, huiswerkoefeningen utrecht, product specialist, mijnzorgapp utrecht, fysiotherapie, fysio app, digitaal fysio, huiswerk oefeningen, oefeningen huiswerk

  Koen Ebbenhorst

  Productspecialist

 • hwo utrecht, huiswerkoefeningen utrecht, product specialist, mijnzorgapp utrecht, fysiotherapie, fysio app, digitaal fysio, huiswerk oefeningen, oefeningen huiswerk

  Maud Veringa

  Productspecialist

 • null

  Jelle Jouwsma

  Commercieel directeur

 • Neem contact op: