Veelgestelde vragen

MijnZorgApp (MZA) is een combinatie van het platform huiswerkoefeningen.nl (HWO) en de afsprakenapp. Bij MZA hebben wij beide diensten geïntegreerd; hierdoor hebben cliënten alle gegevens overzichtelijk in een app. Naast dat de ruim 15.000 huiswerkoefeningen  gekoppeld zijn aan de app, ontvangt een client ook automatisch afspraakherinneringen op mobiel waardoor de no-shows sterk worden verlaagd. MZA biedt een ideale mix tussen fysieke behandeling en online gemak. MZA is een multifunctionele mobiele app waarvan HWO een module is.

MZA en HWO zijn gekoppeld aan de praktijksoftware van Intramed. De koppeling zorgt ervoor dat MijnZorgApp en Huiswerkoefeningen.nl automatisch informatie uit het EPD kan halen. Hierdoor ontvangt jouw cliënt dus automatisch afspraken herinneringen en huiswerkoefeningen op zijn telefoon en worden behaalde resultaten uit de huiswerkoefeningen automatisch geregistreerd in je cliëntdossier.

Ja, HWO en MZA staanopen voor integratie met ieder ander EPD waarmee nog geen koppeling bestaat. Er zijn op dit moment ook met meerdere EPD leveranciers gesprekken om de koppeling mogelijk te maken.

Als jouw praktijk gebruik maakt van andere EPD-software, dan is dit ook geen enkel probleem. Je kunt je dan aanmelden voor een zogenaamde stand alone versie. Deze versie is dan niet gekoppeld aan jouw praktijksoftware.

Als een fysiotherapiepraktijk kiest om met HWO of MZA te gaan werken in stand-alone, dan ontvangt ook hier elke fysiotherapeut eigen inloggegevens voor de beveiligde online omgeving. In deze online omgeving kan een therapeut zelf een op maat oefenprogramma samenstellen per cliënt door in te loggen op de website. Vervolgens moet je als therapeut met de beheertool zelf cliënten aanmaken; clientgegevens worden in stand-alone niet overgenomen in de mobiele app. Cliënten openen de app op hun smartphone of gaan naar de website om hier hun oefeningen te bekijken.

Praktisch: Voor de stand-alone versie, zonder agenda-koppeling voor MZA, vul je op het aanvraagformulier bij Praktijksoftware ‘Anders’ in.

Een training volgen is niet noodzakelijk om gebruik te maken van de oplossingen. Voor het gebruik van HWO raden we aan om de handleiding video’s te kijken op www.huiswerkoefeningen.nl/handleidingen. Hier worden de belangrijkste functionaliteiten toegelicht, zodat je meteen zelfstandig aan de slag kunt gaan.

Indien gewenst kan er altijd op aanvraag een cursus/training gegeven worden waar alle ins en outs worden toegelicht.

Regelmatig worden er nieuwe oefeningen geproduceerd om ervoor te zorgen dat de oefening waar je naar zoekt, beschikbaar is. Als je een specifieke oefening nodig hebt, die nog niet is opgenomen in onze oefeningen database, laat het ons dan weten. Jouw aanvraag zal, bij genoeg animo,worden geproduceerd en zo snel mogelijk beschikbaar worden gesteld in de database. Je kunt er ook voor kiezen om jouw eigen oefeningen toe te voegen via de upload functie indien deze niet is opgenomen in onze oefeningen database.

Het is mogelijk om een eigen praktijklogo te laten terugkomen binnen MZA en HWO; bij de aanmeldprocedure kunt je het praktijklogo insturen zodat deze gekoppeld wordt aan jouw account en wordt getoond in de accounts van de cliënten. Tevens kun je MZA helemaal gepersonaliseerd afnemen.

De afsprakenmodule van MijnZorgApp krijgt een nieuwe functionaliteit; op kort termijn wordt het bijvoorbeeld mogelijk om afspraken te verzetten. Daarnaast wordt het als therapeut mogelijk om vragenlijsten rechtstreeks te versturen vanuit het EPD.

E-Exercise is een blended interventie, wat betekent dat de face-to-face fysiotherapie of oefentherapie geïntegreerd wordt aangeboden in MijnZorgApp. Het beweegprogramma duurt 12 weken. Via de app ontvangen patiënten beweegopdrachten, aangevuld met oefeningen en informatie over de kracht en zelfmanagement. De beweegopdrachten zijn aangepast op het persoonlijke niveau en de wensen van jouw cliënten.

Je betaalt voor MZA een abonnement van €14 per medewerker per maand plus verzendkosten. Praktijken die Intramed Plus gebruiken betalen een abonnement van €10 per medewerker per maand. De eenmalige aansluitkosten zijn €240.

Je betaalt voor HWO een abonnement van €10 per medewerker per maand plus verzendkosten. Praktijken die Intramed Plus gebruiken betalen een abonnement van €5 per medewerker per maand. De eenmalige aansluitkosten zijn €120.

De verzendkosten zijn voor een SMS-bericht €0,12 en voor een e-mail/push-bericht €0,03. Afhankelijk van jouw instellingen zijn de verzendkosten zo’n €5 tot €15 per medewerker per maand. De eenmalige aansluitkosten zijn.

  • Neem contact op: