Het team van MijnZorgApp en Huiswerkoefeningen.nl is eind vorig jaar uitgebreid met een nieuwe productspecialist, Micheline van Haaften. Inmiddels heeft Micheline helemaal haar plek bij ons gevonden en wordt het tijd om haar te introduceren.Wat is je functie binnen MijnZorgApp/ HWO?
“Ik ben productspecialist. Dit houdt in dat ik op allerlei verschillende manieren bezig ben om onze software verder te ontwikkelen en zorg ik ervoor dat gebruikers van HWO en MZA zo optimaal mogelijk blijven gebruiken. Ik heb regelmatig contact met klanten zodat ik ze goed leer kennen en weet wat hun wensen zijn. Ik leg rapporten, verslagen en andere relevante data vast, ik ben verantwoordelijk voor het opvolgen van leads, ik schakel door met onze ontwikkelaars en heb een coördinerende functie waarbij ik vrijwel met alle facetten die bij een nieuw project aan bod komen betrokken ben. Het is gevarieerd werk en dit doe ik gelukkig niet alleen.”“Ik heb voor deze baan gekozen, omdat ik op zoek was naar een baan met enige vrijheid in een organisatie die snel groeit en innovatieve producten/diensten heeft met maatschappelijke relevantie binnen de gezondheidszorg. Werken aan eHealth oplossingen voor de zorg sprak me dan ook als fysiotherapeut extra aan, daarnaast werk ik ook nog steeds als fysiotherapeut.”

Ontwikkelingen zorgmarkt
“De dynamiek in de gezondheidszorg is groot en het zorglandschap verandert. Daarmee neemt de behoefte aan medische zorg snel alleen maar toe. Om toch de nodige kwaliteitszorg te kunnen blijven bieden, is een nieuwe manier van werken, voor alle belanghebbenden in de zorg, naar mijn idee essentieel.”

Rol MZA en HWO
“MZA en HWO zijn vormen van EHealth die de doelmatigheid en kwaliteit van zorg kunnen versterken voor zowel praktijken als cliënten. Praktijken kunnen aan de hand van MZA en/of HWO extra zorg op maat bieden. Daarnaast biedt zorg op afstand cliënten meer zelfredzaamheid en zelfstandigheid. De cliënt die daartoe bereid en in staat is, krijgt een grotere rol in zijn of haar herstel; door middel van zelfmanagement.

MZA en HWO hebben een ondersteunende functie waarbij de cliënt primair zelf verantwoordelijk is voor zijn gezondheid. MZA en HWO helpen bij het leren van bepaalde gezondheid gerelateerde vaardigheden. Ook is het prettig voor de cliënt, om eenmaal thuis, deze informatie nogmaals te horen en lezen om het beter te begrijpen en toe te kunnen passen voor zijn of haar herstel.”